z-Kitap Hazırlama Oluşturma

Indivibook ile z-Kitap hazırlama işlemlerine baktığımız zaman, öncelikle kitap yüklenir, sunum modu ayarları yapılır, İçerikler eklenir, son kontroller yapılarak yayına hazır hale getirilir.

z-Kitap Hazırlama Oluşturma

 

z-Kitap Hazırlama OluşturmaEğitim öğretimde dijital dönüşümün başlamasıyla birlikte kitaplarda da bu dönüşüm kendini hissettirmiştir. Özellikle de akıllı tahtaların sınıflarda kullanılmasıyla birlikte derslerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Dolayısıyla da kitapların z-kitap haline gelmesi de bir gereksinim olmuştur. Z-kitap, önceki yazılarımızda da paylaştığımız gibi basılı kitapların multimedya araçları ile zenginleştirilmesiyle oluşmaktadır. Tabiki de bu tanım yeterli olmamakla birlikte z-Kitapların tam olarak özelliklerini yansıtmamaktadır.
Djital dönüşüm kapsamında kitap sahibi yayınevleri, yazarlar, kitap çıkartan sivil toplum kuruluşları da basılı kitaplarını z-Kitap haline getirmek istemektedirler.

Z-Kitap hazırlama programı dendiği zaman, özelleştirilmiş yazılımlar karşımıza çıkmaktadır. Z-kitap oluşturma sürecinde ilgili programın çok çeşitli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Öncelikle ses, video, yazı, aktivite, resim vb. birçok içeriği destekler nitelikte olmalıdır. Bu içerikleri kitabın herhangi bir yerine rahatça eklenebilmelidir. Eklenen içeriklerin hızlı ve pratik bir şekilde düzenlenme, silme işlemlerinin yapılabilmesi gerekmektedir. İçerik eklemenin yanında ayrıca, çizim araçları diye ifade edilen kalem, fosforlu kalem, şekil araçları, renk, çizgi vb. araçları da z-kitap hazırlama programı içerisinde bulunmalıdır. Z-Kitap oluşturma sürecinde en önemli aşamalardan bir tanesi de kullanıcı deneyimi diyebileceğimiz tasarım aşamasıdır. Z-kitap nasıl oluşturulur dendiği zaman da verilmesi gereken en önemli cevap yazılımın özellikleri yanında ilgi çekici bir tasarımın seçilmesidir. Z-Kitap tasarımı yapılırken kullanıcıların aradığını rahatça bulabildiği, kişiselleştirilebilen bir tasarıma sahip olmalıdır. Aynı zamanda da tüm tarayıcılarda ve farklı çözünürlüklerde sorunsuz olarak görüntülenebilmelidir. Çünkü günümüzde çok çeşitli çözünürlüklerde çok farklı cihaz bulunmaktadır.

z-Kitap Hazırlama Programı

z-Kitap uygulaması da incelendiği zaman çevrimiçi ve çevrimdışı olmak üzere farklı formattadırlar. İnternete erişme imkanı olmayan cihazlarda çevrimdışı – offline z-kitap yazılımı tercih edilmektedir. Günümüzde ki z-Kitap uygulamaları da incelendiğinde çevrimdışı olarak çalışmaktadır. Ancak Indivibook z-Kitap Yazılımı hem çevrimiçi – online, hem de çevrimdışı – offline olarak çalışmaktadır. Indivibook z-Kitap uygulaması hızlı, çok fonksiyonlu, tüm tarayıcılarda sorunsuz olarak çalışan bir yazılımdır. Z-Kitap hazırlama programı olarak Indivibook tüm çözümleri bir arada sunan profesyonel bir yazılımdır.

Z-kitap nasıl oluşturulur

Indivibook ile z-Kitap oluşturma işlemleri aslında birkaç adımdan oluşmaktadır. Öncelikle kitap yüklenir, sunum modu ayarları yapılır, İçerikler eklenir, son kontroller yapılarak yayına hazır hale getirilir. Z-Kitap nasıl yapılır dendiği zaman da bu sorunun cevabı biraz önce açıkladığımız gibi oldukça kolaydır. Hatta şöyle diyebiliriz ki Word’de yazı yazabilen herkes Indivibook’da z-Kitap hazırlayabilir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere z-Kitap oluşturma süreci Indivibook ile oldukça kolaydır. Z-Kitap hazırlama programı ile pdf şeklindeki kitaplarınızı z-Kitap haline getirebilirsiniz. Hazırlanan kitapları isterseniz çevrimdışı olarak da yayınlayabilirsiniz. Dolayısıyla da z-kitap oluşturma programı özellikleri arasında iki türlü de yayınlanabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca günümüzde Pardus akıllı tahtalarında yaygınlaşması sebebiyle Pardus uyumlu z-Kitap hazırlama da oldukça önem kazanmıştır. Z-Kitap oluşturma sürecinde yazılımın hem Windows, Mac, hem de Pardus uyumlu olacak şekilde z-Kitap hazırlama niteliğine sahip olması gerekmektedir.

Indivibook sizlere z-Kitap hazırlama oluşturma sürecinde profesyonel yazılım altyapısı, pratik, hızlı ve zengin içerik desteği ile tüm platformlarda çalışan çözümler sunmaktadır.

Bize Ulaşabilirsiniz